Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ





ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ…

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ…

ΑΛΛΟΙ 200.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ 1.400.000

ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ TOUR OPERATORS ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕ ΡΗΤΡΑ «ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ»

Βαριά σύννεφα σκιάζουν επικίνδυνα τον τουρισμό μας, μια από τις κυριότερες πηγές πλούτου της χώρας μας, δεδομένου ότι δίνει δουλειά σε χιλιάδες επιχειρηματικές δραστηριότητες και απασχόληση σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ ολόκληρες περιοχές της Ελλάδας ζουν από τον τουρισμό.

Και εδώ έχει βάλει το χεράκι του ο Σόιμπλε, που κοιμάται και ξυπνάει με… όραμα του το πως θα εκτελέσει την Ελλάδα, κάνοντας αυτό που δεν κατάφερε ο συμπατριώτης του Χίτλερ. Στόχος του είναι να γίνει η Ελλάδα μη ανταγωνιστική στον τουρισμό και να διοχετευτούν οι τουρίστες σε άλλες χώρες.



Και αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Τόνισε συγκεκριμένα, ότι οι δανειστές με τις απαιτήσεις τους να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά στόχο έχουν να μην είναι ανταγωνιστική η Ελλάδα απέναντι στις χώρες τους, κάτι που επιδιώκουν και με το άλλο μας ατού, τη ναυτιλία.

Ήδη έχει αρχίσει να περπατάει το δολοφονικό σχέδιο τους. Σε ανησυχητικά ποσοστά μετριέται η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια ως προς την οικονομική κατάσταση, με επικρεμάμενη την απειλή ενός Grexit από τους έξω, για δικούς τους λόγους, συν την επιμονή των δανειστών – και εδώ έχει πολύ μεγάλο ρόλο ο Γερμανός υπουργός οικονομικών – να καταργηθεί ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, να πάει δηλαδή στο 23% και να ταυτόχρονα να επιβληθεί φόρος πολυτελούς διαμονής στα top ξενοδοχειακά συγκροτήματα και τέλος διαμονής στα νησιά.

Αν υποκύψει η κυβέρνηση για τους φόρους αυτούς και ισχύσουν από το φετινό καλοκαίρι, θα υπάρξουν ακυρώσεις και όσοι ξένοι έρθουν θα περιορίσουν σημαντικά τα χρήματα που θα χαλάσουν. Ήδη σημειώνονται ακυρώσεις λόγω των φημών ότι δεν έχουν χρήματα τα ΑΤΜ και οι συναλλαγές μπορεί να γίνονται σε άλλο νόμισμα. Βαρύτατες όμως θα είναι οι επιπτώσεις και όσον αφορά τα συμβόλαια για την επόμενη χρονιά που υπογράφονται από τώρα μέχρι το τέλος Ιουνίου μεταξύ των tour operators και των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων λόγω:

α) Της φημολογίας για χρεοκοπία που καλλιεργείται και από τους ανταγωνιστές μας.
β) Του… αιωρούμενου Grexit, ατμόσφαιρα στην οποία συμβάλλουν και ντόπιοι πολιτικοί, που αποτελούν το μακρύ χέρι της Τρόικας και δεν το κρύβουν.
γ) Της αύξησης του ΦΠΑ από το 6,5% στο 23% όταν στη Μάλτα, στην Κύπρο, στην Τουρκία, στην Ιταλία και στην Ισπανία ο ΦΠΑ είναι 8% με 10% και
δ) Του κλίματος ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληγές οι tour operators στις διαπραγματεύσεις με τα ελληνικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα, ζητούν χαμηλότερες τιμές και να μπει στα συμβόλαια ρήτρα «ανωτέρας βίας» – εννοώντας την έξοδο από το ευρώ, τον περιορισμό των αναλήψεων από τα ΑΤΜ κλπ – ώστε να μπορούν να ακυρώνουν τα συμβόλαια χωρίς να υποχρεούνται στην καταβολή αποζημιώσεων.

Η ίδια ακριβώς κατάσταση επικρατεί και στην κρουαζιέρα, όπου το κλείσιμο συμβολαίων για την επόμενη χρονιά προχωρά με βραδύ ρυθμό.



















Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/05/blog-post_293.html#ixzz3bh7Af7Tc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου