Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Αστρονομικό Πρόστιμο 5 δισ. δολ. στην Goldman Sachs (Σύμβουλο της Ελλάδας)


ΔΕΙΤΕ ΤΑ «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ» ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!


Πρόστιμο 5 δισ. δολαρίων καλείται να καταβάλλει η Goldman Sachs για την υπόθεση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, η οποία πυροδότησε την κατάρρευση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού τομέα το 2008.

Το ύψος του προστίμου, το οποίο αποτέλεσε προϊόν συμβιβασμού μεταξύ της τράπεζας και του υπουργείου Δικαιοσύνης, αφορά τη διαστρέβλωση της ποιότητας των ενυπόθηκων δανείων, τα οποία αργότερα πωλούνταν σε διάφορους επενδυτές, συντελώντας στη δημιουργία της στεγαστικής φούσκας.
https://hellasforce.com/2016/04/12/%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF-5-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%CE%B4%CE%BF%CE%BB-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-goldman-sachs/
Σημειώνεται ότι ανάλογου μεγέθους πρόστιμα έχουν κληθεί να καταβάλλουν και άλλες μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, όπως η JP Morgan, η Bank of America, η Citigroup και η Morgan Stanley.

Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, η Goldman Sachs παρείχε ελλιπή και διαστρεβλωμένη ενημέρωση για την ποιότητα των προς πώληση δανειακών χαρτοφυλακίων, οδηγώντας σε λαθεμένες αποφάσεις τους υποψήφιους αγοραστές – επενδυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου