ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ KONTRANEWS
Πέντε ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την αποκάλυψη του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ με την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος της χώρας το 2009, που οδήγησε την Ελλάδα στη μέγγενη των μνημονίων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και σήμερα έρχονται στο φως νέα συνταρακτικά στοιχεία γύρω από την πολύκροτη υπόθεση.
Το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά, που με τις καταγγελίες της ξεσκέπασε την απίστευτη απάτη που στήθηκε σε βάρος του ελληνικού λαού, μίλησε αποκλειστικά στο kontranews.gr για το πως «μαγειρεύτηκε» τότε το έλλειμμα και από ποιους, ενώ προέβη σε νέες καταγγελίες – φωτιά για τα κακώς κείμενα που εξακολουθούν να υφίστανται στην εν λόγω υπηρεσία.
Εν αναμονή της απόφασης της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την παραπομπή του τότε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου αναφορικά με το «πλαστό» έλλειμμα, η Καθηγήτρια Οικονομικών και
Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τον υπέδειξε ως φυσικό αυτουργό του εθνικού εγκλήματος, τονίζοντας πως έχει στα χέρια της ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία σε ....
....βάρος του.
Όπως ανέφερε, ο κ. Γεωργίου διαβίβασε παράνομα στη Eurostat το ψευδώς «φουσκωμένο» έλλειμμα καθ’ υπόδειξη ευρωπαίων αξιωματούχων της Κομισιόν και ανώτατων στελεχών της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, εν γνώσει του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
«Έχω όλα τα στοιχεία, όλο το αλισβερίσι μεταξύ Eurostat, Κομισιόν, Παπακωνσταντίνου και Γεωργίου. Έχουν κατατεθεί και στη Βουλή. Έχω τα mails (μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) που έλεγαν στον Γεωργίου και τον Παπακωνσταντίνου “εκεί θα βάλεις αυτό το νούμερο” (σ.σ. για το έλλειμμα).
Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε πάσα στο Γεωργίου την επιστολή του Όλι Ρεν (αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών) και του Ραντερμάχερ (πρόεδρος της Eurostat). Κι αυτός με τη σειρά του την απέκρυψε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ και τους είπε “Ναι σε όλα”. Και με τον τρόπο αυτό προσθέσανε στο έλλειμμα χρέη δισεκατομμυρίων που δεν θα είχαν καμία σχέση με το δημόσιο χρέος» εξήγησε η κ. Γεωργαντά.
Παράλληλα, δήλωσε πως ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις από τους Ευρωπαίους προς τις ελληνικές κυβερνήσεις προκειμένου να μπει η υπόθεση στο αρχείο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Γεωργίου παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς δεν παραιτήθηκε από την προηγούμενη υπαλληλική του θέση που κατείχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επί 21χρόνια και την διατήρησε παράνομα παράλληλα μ’ αυτή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.
Την ίδια ώρα, όμως, εκκρεμεί η απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, που συνιστά κακούργημα.
Τον περασμένο Ιούλιο το υπ. αριθμ. 1149/2015 βούλευμα τον είχε απαλλάξει από τη συγκεκριμένη κατηγορία, ωστόσο η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση του εν λόγω βουλεύματος και ζήτησε να δικαστεί και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Δημητρίου ήταν η εισαγγελέας της Έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο, δε, τελευταίος είχε προτείνει τον Ανδρέα Γεωργίου για την θέση του πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσεχές διάστημα – ίσως και μέσα στις επόμενες εβδομάδες- το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αναμένεται να τοποθετηθεί επίσημα επί του ζητήματος.
Αν, βέβαια, παραπεμφθεί ο Γεωργίου για κακούργημα, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για παραπομπή της Eurostat, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν και του ΔΝΤ στα Διεθνή Δικαστήρια για παράβαση των περισσοτέρων από τα 30 άρθρα του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, για παράβαση του άρθρου 340 της Συνθήκης για την Λειτουργία της ΕΕ, για παράβαση του Πρωτοκόλλου αριθ. 3 του Οργανισμού του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κ.λπ., κ.λπ., με ό,τι αυτό συνεπάγεται σχετικά με διεκδικήσεις εκ μέρους μας για αποζημίωση για την ζημία που υπέστη η χώρα μας.
Ο ίδιος, πάντως, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες περί διόγκωσης του ελλείμματος μέσω λογιστικών «αλχημειών», ισχυριζόμενος ότι τα στατιστικά στοιχεία του 2009 είχαν συγκεντρωθεί από τους προκατόχους του πριν εκείνος αναλάβει τα καθήκοντά του.
Ωστόσο, Με βάση το υπ. αριθμ. 1149/14.7.2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ο κ. Γεωργίου έχει ήδη παραπεμφθεί στο σκαμνί για την παράβαση καθήκοντος και συγκεκριμένα για εγκλήματα που έκανε «εκ προθέσεως με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του και σε άλλον υλικό και ηθικό όφελος».
Νέες καταγγελίες
Στο μεταξύ, η Ζωή Γεωργαντά προχώρησε σε νέες καταγγελίες σχετικά με το σημερινό καθεστώς λειτουργίας της πολυσυζητημένης ΕΛΣΤΑΤ, αμφισβητώντας επί της ουσίας την ανεξαρτησία της.
Όπως ανέφερε, ακόμη και σήμερα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία παραμένει «ενός ανδρός Αρχή», αφού εξακολουθεί να μην υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) που να πλαισιώνει τον πρόεδρο, κάτι που συμβαίνει από την «αμαρτωλή» εποχή που βρισκόταν ο Ανδρέας Γεωργίου στο τιμόνι.
Παράλληλα, η κα Γεωργαντά αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Αθανασίας Ξενάκη που παραμένει στο πόστο της Διευθύντριας Στατιστικών Ερευνών, παρόλο που κι αυτή ελέγχεται για την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.
Τέλος, άφησε αιχμές για τις «περίεργες» -όπως τις χαρακτήρισε- τοποθετήσεις ορισμένων προσώπων σε συγκεκριμένες θέσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα την ανάληψη της ηγεσίας στην Διεύθυνση Εθνικών Λογαριασμών από μια… κοινωνιολόγο!
Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση
Όσον αφορά στον κ. Γεωργίου, οι δικαστικές του περιπέτειες δεν σταματούν εδώ, αφού σε βάρος του έχει κατατεθεί μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση από τον άλλοτε Διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ Νικόλαο Στρόμπλο. Αφορμή στάθηκε ένα «επιθετικό» δελτίο τύπου, που –περιέργως πως- αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ και αναδημοσιεύτηκε από την διάφορα μέσα ενημέρωσης όπως την Καθημερινή και το Euro2day, στο οποίο ο Ανδρέας Γεωργίου «φωτογράφιζε» τον κ. Στρόμπλο ως υπεύθυνο για τη διόγκωση του ελλείμματος και καλούσε τη Δικαιοσύνη να τον ελέγξει.
Ο κ. Στρόμπλος είχε αμφισβητήσει τότε τα στοιχεία του διογκωμένου ελλείμματος, με αποτέλεσμα να καρατομηθεί από τον κ. Γεωργίου την επόμενη κιόλας μέρα.
Ο ενάγων υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου πως ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ προσπάθησε να τον αποδομήσει προσβάλλοντάς τον, παρόλο που οι Επιτροπές της Βουλής και οι εκθέσεις της Eurostat και της Κομισιόν δεν του επέρριπταν την παραμικρή ευθύνη για το σκάνδαλο του 2009.
«Γιατί δεν με φώναξε στο γραφείο του το 2010 για να μου ζητήσει εξηγήσεις και με εγκάλεσε 4 χρόνια αργότερα μέσω ενός προσβλητικού δελτίου τύπου» διερωτήθηκε ο κ. Στρόμπλος και η δικηγόρος του, κα Άρτεμις Διδιλή.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργίου απουσίαζε από το δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του, ενώ η δίκη θα συνεχιστεί με την εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης στις 14 Ιουνίου.
Το διαβάσαμε από το: Κάποιος οικονομικός εισαγγελέας ακούει ;;;;; Νέες «βόμβες» από τη Ζωή Γεωργαντά για το φουσκωμένο έλλειμμα του 2009 http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/06/2009.html#ixzz4BeUciPtZ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου