Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Σοκ στη Μ. Βρετανία 7 μέρες πριν το δημοψήφισμα - Πέθανε η βουλευτής Τζο Κοξ - Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του δολοφόνου





Το Brexit πυροδοτεί τα πάθη στην Βρετανία;




- Κατέληξε η 41χρονη βουλευτής

- Ο ένοπλος πυροβόλησε με μανία την βουλευτή μέρα - μεσημέρι και την μαχαίρωσε

- Την κλωτσούσε και την τραβούσε από τα μαλλιά πριν την πυροβολήσει, λέει αυτόπτης μάρτυρας

- Διακόπτουν τις καμπάνιες τους και οι υποστηρικτές του Brexit και οι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ

- "Πρώτα η Βρετανία" φώναζε ο δολοφόνος της







Επτά ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για το Brexit, ένα αιματηρό περιστατικό έγινε στο Μπίρστολ κοντά στο Λίντς της Βρετανίας. Άγνωστος πυροβόλησε και μαχαίρωσε μια γυναίκα βουλευτή των Εργατικών. Η βουλευτής Τζο Κοξ δέχθηκε επίθεση κοντά στην τοπική βιβλιοθήκη, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα Βρετανικά ΜΜΕ ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει σε ψηφοφόρους της. Λίγες ώρες μετά την επίθεση η βουλευτής και μητέρα δύο παιδιών κατέληξε στο νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί.







Έχει συλληφθεί ένας 52χρονος άνδρας, ενώ άλλος ένας πάνω από 40 ετών τραυματίσθηκε επίσης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης φώναζε: «Πρώτα η Βρετανία». Μετά το περιστατικό αυτό ανακοινώθηκε ότι διακόπτονται οι καμπανιες υπέρ και κατά του Brexit.













To σημείο που έγινε το τραγικό περιστατικό ΦΩΤΟ BBC








Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι το όπλο έμοιαζε αυτοσχέδιο και ότι ο δράστης και η βουλευτής άρχισαν να παλεύουν μεταξύ τους ενώ ένας άλλος άνδρας προσέτρεξε σε βοήθεια της Τζο Κόξ και δέχθηκε μαχαιριά. Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε περιγράφοντας την σκηνή: «Ο δράστης πισωπάτησε και την πυροβόλησε δυο φορές». Είπε ακόμα ότι όλο το περιστατικό κράτησε 15 με 20 λεπτά.






«Την κλωτσούσε και την τραβούσε από τα μαλλιά. Ένας γενναίος άνδρας από ένα κοντινό μαγαζί προσπάθησε να τον σταματήσει αλλά τότε ο δράστης έβγαλε το όπλο του. Ήταν ακόμα όρθια όταν την πυροβόλησε».












Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου