Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Έχουνε "σαβουρώσει" πολύ πράμα κι οι "φίλοι" μας Γάλλοι...εδώ και δύο τουλάχιστον αιώνες χάρη στις δικές μας αρχαιότητες, που στο Λούβρο καταλαμβάνουν 25 αίθουσες!

 Μόνο η Ελλάδα χρωστάει; Αυτοί δεν χρωστάνε τίποτε; Δυστυχώς στην Ελλάδα ουδέποτε υπήρξαν πολιτικοί με κύρος.. Σπάει κάθε ρεκόρ η στάθμη του Σηκουάνα, ξεπερνώντας τα έξι μέτρα, με διαρκώς αυξητικές τάσεις - Στο Λούβρο, 150.000 εκθέματα μεταφέρονται στους ορόφους, για να σωθούν από τα ορμητικά νερά



Στο Λούβρο βρίσκεται και ο «Ηρακλής και το ταύρος της Κρήτης», από τη δυτική μετόπη του ναού του Δία στην Ολυμπία – αυτό δώρο της Ελληνικής Γερουσίας.

Στο Λούβρο βρίσκεται και η «Κενταυρομαχία», ένα τμήμα από την μετόπη του Παρθενώνα, το οποίο επίσης έκλεψε το πρόξενος Φοβέλ.

Στο Λούβρο βρίσκονται και το κεφάλι του Ιππέα του Ραμπέν (το σώμα βρίσκεται στο Μουσείο της Ακρόπολης) και κυκλαδικά ειδώλια και η Αφροδίτη της Κνίδου και αρχαιότητες από το ναό της Αρτέμιδας στη Μαγνησία, τη Σάμο, την Τανάγρα, την Ολυμπία, κούροι, ανάγλυφα αμφορείς, το ακέφαλο μαρμάρινο άγαλμα της Αθηνάς, η Κεφαλή της Ίριδος από τον Παρθενώνα, τα μαρμάρινα ανάγλυφα «Απόλλων και οι Νύμφες» και «Ερμής Αγοραίος και Νύμφες» και ένας μαρμάρινος κορμός άνδρα του 5ου αιώνα π.Χ. ο οποίος άγνωστο πώς βρέθηκε στην κατοχή της οικογένειας Ρότσιλντ και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και σε όλα τα μουσεία αυτών που μας κουνούν το δάχτυλο. Και οι οποίοι δεν διανοούνται να αποχωριστούν τα λάφυρά τους – διότι τότε τα μουσεία τους θα έχαναν την αίγλη τους και θα έπαυαν να κόβουν μονέδα.

Στο Μουσείο της Περγάμου, στο Βερολίνο, υπάρχει ολόκληρος ο Βωμός από την Ακρόπολη της Αρχαίας Περγάμου και ένα σωρό γλυπτά από την Μίλητο, τη Σάμο και τη Νάξο. Και βέβαια, οι επεξηγηματικές επιγραφές είναι γραμμένες στα γερμανικά, στα αγγλικά και στα… τούρκικα!

Για να μην μιλήσουμε για τα κλεμμένα του Έλγιν στο Βρετανικό Μουσείο, αλλά και για όλα τα κλεμμένα σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες – με καραβάνια έφευγαν οι αρχαιότητες από την Ελλάδα επί Ρωμαίων και Οθωμανών και, αργότερα, επί όλων των κατακτητών συμμάχων μας, με αποκορύφωμα την μεγάλη ληστεία αρχαιολογικών μας θησαυρών από τους Ναζί.

Η Ιταλία, μάλιστα, που αντιμετωπίζει τώρα και αυτή προβλήματα, αλλά τα μουσεία της είναι γεμάτα από κλεμμένα.........

http://perimajestic.blogspot.gr/2016/06/150000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου