Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Λουκέτο σε ZARA





Oπως αναφέρει το ρεπορτάζ
οικονομικής ιστοσελίδας, ο λόγος για το κλείσιμο του κεντρικού καταστήματος της αλυσίδας Ζara στην οδό Σκουφά,
σημείο – κατατεθέν και ένα από τα παλιότερα
καταστήματα στη χώρα μας για την ισχυρότερη αλυσίδα του ομίλου Inditex, ο οποίος πάντως εξακολουθεί να μετρά θετικές επιδόσεις στην Ελλάδα, ισχυροποιώντας μάλιστα τα μερίδια αγοράς του, ειδικά μέσα στην τελευταία διετία.


Με το κλείσιμο του καταστήματος της οδού Σκουφά, ο όμιλος διατηρεί μεν παρουσία στην εμπορική πιάτσα του Κολωνακίου, ωστόσο με δύο άλλα brands, τα Massimo Dutti και Zara Home. Το κοντινότερο κατάστημα Zara στην περιοχή είναι αυτό της οδού Κοραή, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα του ομίλου στην Ελλάδα και στεγάζεται σε ένα από τα εμβληματικά διατηρητέα του κέντρου της Αθήνας.

Η αποχώρηση της αλυσίδας Ζara έρχεται να επιβεβαιώσει τη …μετάλλαξη της πλέον δημοφιλούς, κατά το πρόσφατο παρελθόν, εμπορικής πιάτσας για τις πιο γνωστές φίρμες στον κλάδο της ένδυσης και όχι μόνο: Μετάλλαξη, η οποία έχει αναδείξει το Κολωνάκι μέσα στην κρίση σε πιάτσα… λουκέτων ή – στην καλύτερη περίπτωση – καταστημάτων εστίασης.

Από πλευράς της ίδιας της Ζara, διαμηνύεται ότι η αποχώρηση της από το Κολωνάκι, δε σχετίζεται με πτώση των πωλήσεών της στην ελληνική αγορά, πολύ περισσότερο όταν ο όμιλος Inditex συνεχίζει να επενδύει στη χώρα μας με ανακαινίσεις- επεκτάσεις υφιστάμενων καταστημάτων ή λειτουργία νέων σημείων εντός κι εκτός Αθηνών για τις υπόλοιπες φίρμες, με περισσότερα τετραγωνικά μέτρα σε μαγαζιά μεγαλύτερης εμπορικής προβολής.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, εντός του 2016 έχει ανοίξει ένα νέο κατάστημα Stradivarius στην Κοζάνη, ενώ έχουν ανακαινιστεί το κατάστημα Stradivarius στην οδό Τσιμισκή, τα Pull & Bear και Stradivarius στο The Mall Athens, ενώ σε εξέλιξη είναι και η ανακαίνιση του καταστήματος Zara εντός του ίδιου εμπορικού κέντρου. Κατά το προηγούμενο έτος άνοιξαν τα Pull & Bear, Stradivarius και Berska στο εμπορικό κέντρο River West, δύο νέα καταστήματα Stradivarius σε Ρόδο και Τρίκαλα,και το εποχιακό κατάστημα της Οysho στη Μύκονο.

Αυτή την στιγμή ο όμιλος Inditex λειτουργεί στη χώρα μας συνολικά 46 καταστήματα για τη φίρμα Ζara, 29 για την Berska, 19 της αλυσίδας Οysho, 24 της Pull & Bear, 20 ακόμη καταστήματα της Stradivarius, 13 της Massimo Dutti, 10 της Zara Home, ενώ παρούσα στην Ελλάδα δηλώνει, μέσω του e-shop της και η αλυσίδα Uterque.

Σημειώνεται ότι η Zara Ελλάς με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία (οικονομική χρήση 1/2/2014- 31/1/2015) είχε αυξημένες πωλήσεις ύψους 185,1 εκατ. ευρώ από 183,4 εκατ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο οικονομικό έτος, ενώ σε επίπεδο κερδοφορίας τα αντίστοιχα νούμερα ήταν στα 3,1 εκατ. ευρώ από 10,7 εκατ. ευρώ.


usay.gr
http://fonaklas.blogspot.gr/2016/07/zara.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου