Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Αλλο ένα λουκέτο, σε ιστορική Ελληνική, μεγάλη βιομηχανία- Νέα "φέσια" και στρατιές ανέργων









Ακόμη έναν κρίκο στη μακρά αλυσίδα των λουκέτων ιστορικών βιομηχανικών επιχειρήσεων προσθέτει η απόφαση της εταιρείας παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων Ν. Λεβεντέρης να διακόψει την παραγωγή της και να κλείσει το εργοστάσιό της στο Βόλο. Η εταιρεία που πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά το 1932 και εισήχθη στο ελληνικό χρηματιστήριο πριν από ακριβώς 44 χρόνια την 1η Αυγούστου 1972, θα προσπαθήσει να παραμένει εν ζωή και θα στοιχηθεί στην ουρά των εμπορικών – εισαγωγικών επιχειρήσεων, καλύπτοντας την πελατεία της από το στοκ της παραγωγής και τις εισαγωγές.




Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα, η διοίκησή της αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε πλήρη διακοπή της λειτουργίας του τμήματος παραγωγής στο Βόλο, αφού πρώτα εκτίμησε «τη διαρκώς φθίνουσα παραγωγή του εργοστασίου της στην Α΄ ΒΙΠΕ Βόλου, το έλλειμμα ανταγωνιστικότητάς του, τις συσσωρευμένες ζημίες επί μία συνεχή δεκαετία και τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση».




Στο εν λόγω εργοστάσιο οι προσπάθειες περιορισμού του κόστους είχαν ήδη ξεκινήσει μέσα από κινήσεις εκ περιτροπής εργασίας και περιορισμού του προσωπικού, ενώ με την απόφαση του λουκέτου αναμένεται ότι θα μείνουν στο δρόμο οι περισσότεροι από τους 25 εργαζόμενους.




Οι πωλήσεις της Ν. Λεβεντέρης που παρήγαγε και εμπορεύονταν αλυσίδες, ιμάντες, συρματόσχοινα κ.α για τη ναυτιλία και τη βιομηχανία ενώ είχε επεκταθεί και στην παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά, είχαν υποχωρήσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας πέρυσι στα 1,9 εκατ. ευρώ από 2,6 εκατ. ευρώ το 2014 και 4,5 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ οι οικονομικές χρήσεις της ήταν διαρκώς ζημιογόνες συσσωρεύοντας ζημιές άνω των 7 εκατ. ευρώ την τελευταία δεκαετία.


Τα «φουγάρα» της Τζάκρη
Δημοσίευση στην "Αυγή": 24 Σεπτεμβρίου 2015
Το “στίγμα” της, με διπλή αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέσα στην ίδια ημέρα, προσπάθησε να δώσει η νέα υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης...

Το "στίγμα" της, με διπλή αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέσα στην ίδια ημέρα, προσπάθησε να δώσει η νέα υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, η υφυπουργός δήλωσε προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν από την ορκωμοσία της: «Περισσότερα φουγάρα η προτεραιότητά μας».

Τη φράση επανέλαβε παραλλαγμένη λίγο και κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Οικονομίας: «Στόχος είναι να ανάψουν όσα περισσότερα φουγάρα γίνεται».

Η κ. Τζάκρη παρέπεμψε στα λόγια που είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τη δεκαετία του '50, απευθυνόμενος στον τότε αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τα φουγάρα μιας βιομηχανίας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής του είχε πει: «Μου τρως τον προϋπολογισμό, αλλά δεν θα μου φας και τα φουγάρα".




http://www.olathessaloniki.com/2016/08/blog-post_74.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου