Τρίτη 14 Απριλίου 2015

EΠΙΠΛΑΣΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΩΝ «ΘΕΣΜΩΝ»: ΥΠΟΤΑΓΗ ‘H ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ



ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ‘’GREXIT’’ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Μία μέρα μετά το Πάσχα συνεχίζονται τα τελεσίγραφα και οι εκβιασμοί εκ μέρους των δανειστών, προκειμένου να υποχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση και να προχωρήσει σε αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, κάτω από την πίεση της έλλειψης ρευστότητας που οι ίδιοι προκάλεσαν.

Προθεσμία έως τις 20 Απριλίου δίνουν οι δανειστές στην Ελλάδα προκειμένου να παρουσιάσει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, για να εγκριθεί η εκταμίευση μέρους της δόσης, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, στο Bloomberg, υποστηρίζοντας πως έχει αρχίσει πλέον να σημειώνεται πρόοδος, ωστόσο χάθηκε χρόνος από την ελληνική πλευρά σε άσχετα ζητήματα. Στη συνέχεια μάλιστα υποστήριξε ότι η Κομισιόν έχει υποδείξει στην κυβέρνηση ότι πρέπει να τρέξει, αν θέλει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα ρευστότητας, αποκαλύπτοντας έτσι τις τρομακτικές πιέσεις που ασκούνται από τους νεοαποικιοκράτες των Βρυξελλών.
Οι δανειστές ακολουθώντας όλο και πιο σκληρή γραμμή επιμένουν στις απαιτήσεις τους για μέτρα όπως η αύξηση στο ΦΠΑ, μειώσεις συντάξεων απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων με εισπρακτικά κριτήρια, που αποτελούν, όπως είναι φυσικό, «κόκκινη γραμμή» για την ελληνική κυβέρνηση, αφού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το πρόγραμμα για το οποίο μόλις πρόσφατα την επέλεξε ο ελληνικός λαός.
Από την άλλη πλευρά οι «εταίροι» δείχνουν να τρέμουν μπροστά σε ένα ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση να μην ενδώσει στις προσταγές τους και αρνηθεί να συμφωνήσει στα νεοφιλελεύθερα αντιλαϊκά μέτρα που της ζητούν να εφαρμόσει.
"Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς τι θέλει η ελληνική κυβέρνηση και κανείς έχει την εντύπωση ότι η ίδια επιδιώκει το Grexit», εκτιμά σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard ο εκ των συμβούλων του Β. Σόιμπλε, Κλέμενς Φούεστ, ο οποίος συμβουλεύει την Ελλάδα να μην περιμένει άλλο εφόσον όντως η εκτίμησή του είναι ορθή. Ο Γερμανός οικονομολόγος και πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας του Μάνχαιμ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αποφαίνεται εντελώς υποκριτικά ότι δεν διακρίνει προσπάθεια της Ελλάδας να φέρει ισορροπία ανάμεσα στην κοινωνική απάλυνση και στην πολιτική λιτότητας! Κι όλα αυτά τη στιγμή που πλατιά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας βιώνουν τον όλεθρο από τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια από τις μνημονιακές κυβερνήσεις κατ’ εντολήν των δανειστών με προεξάρχοντες τους Γερμανούς νεοαποικιοκράτες.
Στο ίδιο μήκος κύματος και σημερινό δημοσίευμα των Financial Times οι οποίοι τονίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα, είναι να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές μέχρι τα τέλη Απριλίου. Παράλληλα, οι FT επικαλούνται αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι «φτάσαμε πλέον στο τέλος του δρόμου» και πως «αν οι Ευρωπαίοι δεν αποδεσμεύσουν άμεσα τα χρήματα της επόμενης δόσης δεν υπάρχει εναλλακτική -εκτός από την χρεοκοπία».
Η «λύση» που φαίνεται να προσφέρεται από τους «Θεσμούς» ξέρουν πολύ καλά και οι ίδιοι ότι όχι μόνο δεν είναι βιώσιμη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, αλλά οδηγεί μόνο σε έναν φαύλο κύκλο λιτότητας, σε ανατροφοδότηση του επαχθέστατου χρέους και τελικά τη χώρα στην καταστροφή. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να εξετάσει βιώσιμες προοδευτικές εναλλακτικές λύσεις στο πλαίσιο των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Δεν είναι δυνατόν να συναινέσει στα εκβιαστικά πλαστά διλήμματα που θέτουν οι δανειστές, τα οποία στο μόνο που συντελούν είναι στον περαιτέρω στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας.
Η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τον ελληνικό λαό καλείται να δηλώσει απερίφραστα ότι δεν θα εφαρμόσει «νεοαποικιακές» συμφωνίες και σκληρή λιτότητα. Η Ελλάδα σήμερα δεν πρέπει να υποκύψει σε συμφωνίες προς όφελος των "Θεσμών". Θα πρέπει αντίθετα να εξετάσει άμεσα εκείνες τις εναλλακτικές που θα απαλλάξουν τον ελληνικό λαό και τον τόπο από την ευρωατλαντική οικονομική και πολιτική κηδεμονία, πέρα και έξω από εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα. Που θα ανοίξουν το δρόμο για την προοδευτική πορεία της χώρας, που θα φέρει την ανάταση του λαού και την ανόρθωση της οικονομίας.


ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΑΝΑΣ

Read more: http://www.oparlapipas.com/2015/04/e-h.html#ixzz3XHkzo34T

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου