Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Βόμβες με ηχηρά ονόματα στη φάκα!





ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ-ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Να σας αποκαλύψω κάτι συγκλονιστικό,το οποίο θα αποκαλυφθεί δημόσια με ονόματα και ποσά τις επόμενες ημέρες.Έχουν βρει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πολύ ηχηρά ονόματα με τεράστια ποσά κρυμμένα σε τράπεζες και φορολογικούς παραδείσους.Και τις επόμενες ημέρες πολλοί θα τρίβουν τα μάτια τους με όσα θα διαπιστώσουν για πρόσωπα υπεράνω υποψίας».
Αυτή την αποκάλυψη έκανε σήμερα στη ραδιοφωνική μας εκπομπή (ΑΡΤ 90,6,Κώστας Ουίλς-Γιάννης Ντάσκας) ο Αντιπρόεδρος των Εφοριακών κ.Τρύφων Αλεξιάδης,ο οποίος εκλέγεται με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Αλεξιάδης ήταν καταπέλτης για το όργιο φοροδιαφυγής από μεγάλα ονόματα και είπε ότι «η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών αφού επί 5 χρόνια ουσιαστικά υπάρχει άρνηση έρευνάς της και τα ποσά που υπάρχουν εκεί είναι τεράστια και ανήκουν σε μεγάλα ονόματα.

Δίνοντας μια ακόμα συγκλονιστική διάσταση του οργίου φοροδιαφυγής και αρπαγής χρημάτων είπε ότι υπάρχει μια λίστα με 24.710 ονόματα ατόμων που έχουν βγάλει τεράστια ποσά σε λογαριασμούς.

Και τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Αλεξιάδης:

«Αυτά πρέπει να ελεγχθούν.Θεωρώ ότι τα χρήματα που δεν είναι δηλωμένα απλά πρέπει να κατάσχονται και όχι να φορολογούνται με μικρά ποσά. Ετσι ουσιαστικά παροτρύνουμε και άλλους να κλέβουν και αν τους πιάσουν το πολύ να πληρώσουν φόρο.Δυστυχώς απο τα 24.710 έχουν ελεγχθεί ως σήμερα κάτω από χίλια.Και αυτά κατα μέσον όρο δίνουν 360.000 φόρο το καθένα.Στη λίστα Λαγκάρντ έχουν ελεγχθεί κάτω από 70 και ορισμένα δίνουν φόρο 5-7 εκατομμύρια ευρώ.Φαντάζεστε λοιπόν πόσο μεγάλα ποσά χάνει το δημόσιο ταμείο,την ώρα που εξοντώνονται πολίτες για να πληρώσουν μερικά κατοστάρικα φόρο και δεν τα έχουν» .Με ιδιαίτερη έμφαση αναφέρθηκε στη φοροδιαφυγή τραπεζών,οι οποίες μάλιστα με τον ανοχή και την παρότρυνση της Τράπεζας της Ελλάδας έφτασαν στο σημείο να διαφημίζουν τρόπους φοροδιαφυγής καταθετών και μάλιστα για χρήμα που ουσιαστικά δεν έχει ελεγχθεί ως νόμιμο.

«Στη λίστα Λαγκάρντ υπάρχουν επιχειρηματίες των ΜΜΕ,υπάρχουν πολιτικοί και συγγενικά τους πρόσωπα,υπάρχουν δημόσιοι λειτουργοί,υπάρχουν εφοριακοί και πολλά μεγάλα ονόματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ηρθε το 2010,την άνοιξη στην Ελλάδα,έμεινε στα συρτάρια του υπουργείου οικονομικών για δύο χρόνια και στη συνέχεια δεν διέθεσαν προσωπικό να κάνει ελέγχους» τόνισε ο κ.Αλεξιάδης. Ο Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κ.Κιουτσούκης είπε ότι στο όργιο φοροδιαφυγής και λεηλασίας δημοσίου χρήματος δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή και μεγάλο μερίδιο στην διαφθορά έχουν και μεγάλα συνδικαλιστικά στελέχη.

Στη ραδιοφωνικά εκπομπή(11.00-13.00 Σάββατο και Κυριακή) γίνεται και κλήρωση σπουδαίων βιβλίων ,αλλά και το γνωστό ρεστοράν(με ζωντανή ορχήστρα) «ΚΟΤΥΛΙ» στον πεζόδρομο της Αδριανού,κάτω από την Ακρόπολη,δίνει σε κλήρωση δείπνο για 2 άτομα…

Ο κ.Αλεξιάδης ζήτησε από την κυβέρνηση να μην κάνει ούτε εκατοστό πίσω και παραλλήλισε την εποχή με το 1821 λέγοντας:

«Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να χορεύουμε το χορό του Ζαλόγγου,όπως γίνεται ως σήμερα με τα παιδιά μας να μην έχουν κανένα μέλλον.Το 1821 να έχουμε στο νου μας και την επανασταση ενάντια στην κατοχή.Δεν πρέπει να αφήσουμε την κυβέρνηση να κάνει πίσω καθόλου.Ιδιαίτερα στον τραπεζικό-οικονομικό τομέα».
Λίγο αργότερα η κυβέρνηση χτυπούσε καμπανάκι στους Τραπεζίτες και ιδιαίτερα στον Γ.Στουρνάρα και άλλα…στουρνάρια στην πολυαμαρτωλή Τράπεζα της Ελλάδας.

Tο καμπανάκι ήταν ανακοίνωση που τονίζει εκ μέρους της κυβέρνησης:

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της σημερινής «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με στοχευμένες διαρροές της Τράπεζα της Ελλάδος εναντίον της Κυβέρνησης, αν ευσταθεί, αποτελεί πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ.

Αυτονόητο θα πρέπει να θεωρείται ότι η ΤτΕ οφείλει να διαψεύσει τις πληροφορίες.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, ούτως ώστε να σταματήσουν κάποιοι στο εσωτερικό της να πλήττουν την Κυβέρνηση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.














Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/05/blog-post_506.html#ixzz3Zit26aKS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου