Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Θέλουν να «εκτελέσουν» την εθνική ασφάλεια: Οι δανειστές ζητούν μείωση 40% των δαπανών...

 για ανταλλακτικά!





 ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ ΑΠΟΦΑΣΗ;
– ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ

Σε χώρα-δορυφόρο της Τουρκίας θέλουν οι δανειστές να μετατραπεί η Ελλάδα με την απαίτηση τους να μειωθούν κατά 200 εκατομμύρια ευρώ οι “εξοπλιστικές” (δηλαδή ανταλλακτικά και καύσιμα κλπ) δαπάνες των ελληνικών ΕΔ.

Πρακτικά θέλουν να ακινητοποιήσουν τις ΕΔ με εύκολα διακριτούς τους τελικούς τους στόχους. Να υπάρχει μια χώρα ανίκανη να υπερασπιστεί τον εαυτό της και πάντα έρμαιο των δανειστών, κάτι το οποίο φυσικά αν γίνει κάποια «στραβή» (η οποία «ψήνεται» στο Αιγαίο) θα ακρωτηριάσει τη χώρα.

Σημειώνεται ότι κατά απαίτηση των δανειστών και στο πρώτο Μνημόνιο είχαν καταργηθεί τα Αντισταθμιστικά Ωφέλη για την ελληνική αμυντική βιομηχανία τα οποία αν και σε πολλές περιπτώσεις είχαν μετατραπεί σε «μοχλούς» διαφθοράς ειδικά επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, εν τούτοις σε αυτά οφείλη την ύπαρξή της η όποια ελληνική αμυντική βιομηχανία μέχρι στιγμής.

Η απαίτηση κατάργησης των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων προήλθε κατά κύριο λόγο από υόγειες διεργασίες και στις οποίες πρωταγωνίστησαν μεγάλες ευρωπαϊκές βιομηχανίες προεξαρχώντων της Airbus της Rheinmental κλπ. προκειμένου να εξαλειφθεί ο ανταγωνισμός για αυτές σε πολλές αγορές που έβρισκαν μπροστά τις ελληνικές εταιρείες οπως οι αφρικανικές και οι αραβικές.

Η ίδια πίεση για μείωση κατά 200 εκατ.ευρώ ετησίως των δαπανών των ΕΔ προέρχεται τώρα πάλι από τις συγκεκριμένες ευρωπαϊκές εταιρείες όπως την Airbus, η οποία «καίγεται» να μην περάσουν ορισμένα κρίσιμα «αμερικανικά» προγράμματα ενίσχυσης των ελληνικών ΕΔ όπως η αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion, το πιο κρίσιμο πρόγραμμα για τις ΕΔ αυτή την στιγμή,η προμήθεια των μέσων μεταφορικών ελικοπτέρων UH-90L Sikorsky τα οποία θα χτυπήσουν στην «καρδιά» τα NH=90 της Airbus που είναι ακινητοποιημένα λόγω συνεχών βλαβών, το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 κλπ.

Η κυβέρνηση δέχεται μεγάλες πιέσεις για να κόψει αυτά τα 200 εκατ.ευρώ, τα οποία είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στο συνολικό χρέος, αλλά πολύτιμες ανάσες για να κρατήσει όρθιο ένα αμυντικό οικοδόμημα που σε τίποτε δεν θα θυμίζει αυτό που υπήρχε προ πενταετίας,αλλά εν πάσει περιπτώσει είναι καλύτερο από το τίποτα.

Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η τοποθέτηση στο όλο ζήτημα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο οποίο πολιτικός προϊστάμενος είνια ο πρόεδρος των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ Π.Καμμένος.

Πάνω του βρίσκεται σήμερα η ευθύνη για την περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών και αποδυνάμωση της αμυντικής θωράκισης της χώρας.





















Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/06/40_14.html#ixzz3d8GUpV79

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου