Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΑΦΕ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ! Διαβάστε όλο το παρασκήνιο






 Στο σφυρί ετοιμάζεται να βγάλει γνωστή αλυσίδα καφέ η μητρική εταιρία.



Ο λόγος αυτής της πώλησης είναι λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει η εταιρία που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του δικτύου.

Πρόκειται για την εταιρία Starbucks η οποία ανήκει στον όμιλο Μαρινόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες μία από τις εταιρείες όπου πρόκειται να εκποιήσει ο όμιλος ώστε να βρει ρευστό για να καλύψει τις υποχρεώσεις της είναι και η «Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ ΑΕΕ» η οποία διαχειρίζεται το σήμα Starbucks στην Ελλάδα και στην βαλκανική χερσόνησο.

Σήμερα η Starbucks αναμένεται να είναι ένα από τα πρώτα «ασημικά» που θα βγάλει στο σφυρί η Μαρινόπουλος, όχι τόσο γιατί αναμένει ότι θα έχει σημαντικά έσοδα αλλά επειδή ο αγοραστής είναι πιο εύκολο να βρεθεί και δεν θα είναι μάλλον άλλος από την ίδια την Starbucks.
Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πριν μία πενταετία όταν υπήρξε «φιλικό διαζύγιο» μεταξύ Starbucks και Μαρινόπουλου για τις αγορές της Ελβετίας και της Αυστρίας όπου η Starbucks εξαγόρασε το ποσοστό που κατείχε στην Starbucks-Marinopoulos Holdings B.V. η Marinopoulos Holding SARL. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στα Starbucks στην Ελλάδα η μητρική κατέχει μειοψηφική συμμετοχή η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σήμερα σε 18%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Starbucks είναι η μόνο μεγάλη συμμετοχή που κατέχει σε εκτεταμένο δίκτυο διεθνούς συνεργασίας (σ.σ. Grand Optical και Gap αφορούν μικρά μεγέθη) καθώς στην άλλη πολυετή συμφωνία που διαθέτει, αυτή με την Marks & Spencer που χρονολογείται από την δεκαετία του ’70 το ποσοστό της Μαρινόπουλος έπεσε το 2008 σε 50% και σήμερα σε 20%.










Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2016/07/blog-post_4.html#ixzz4DXdD491X

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου