Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΒΛΕΨΗ – ΣΟΚ ΑΠΟ TIME ! Οι Ελληνες μπορεί να αναγκαστούν να πουλήσουν και νησιά -Το Business Insider βρήκε τα πιο φτηνά !




 «Για να τα καταφέρει η Ελλάδα, θα αναγκαστεί να πουλήσει ακόμη και νησιά»

εκτιμά το TIME που επικεντρώνεται στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, και ειδικότερα στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων που θα πρέπει να αποφέρει 50 δισ. ευρώ.

«Ουσιαστικά μας λένε »πουλήσετε την ανάμνηση των προγόνων σας, πουλήστε την ιστορία σας, ώστε εμείς να βγάλουμε κάτι από αυτό», λέει στο TIME ο Γιώργος Δαρέμας, σύμβουλος του υπουργείου Εργασίας.

Η Ελλάδα θα πρέπει να καταχωρήσει τα περιουσιακά της στοιχεία σε ένα ειδικό ταμείο και να προετοιμαστεί να τα πουλήσει, υπό την εποπτεία των σχετικών ευρωπαϊκών θεσμών. Τα περισσότερα θα προέλθουν από γη και ακίνητα που κατέχει το δημόσιο, λέει ο Δαρέμας. «Μπορεί να περιλαμβάνει κτίρια, κομμάτια γης ή ακόμη και νησιά». Από τη στιγμή που τα ελληνικά νησιά και πολλά κομμάτια γης συχνά έχουν αρχαία, κάποια από αυτά μπορεί επίσης να πουληθούν, σύμφωνα με τον ίδιο. Εννοείται ότι δεν μπορεί να γίνει ιδιωτικοποίηση αρχαίων, καθώς η αξία τους είναι ανυπολόγιστη.












Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/07/time-business-insider.html#ixzz3fy1yFnG9


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου