Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

Θα κλείσουν τελικά οι τράπεζες; Γιατί δεν τα διαψεύδει αυτά η κυβέρνηση και τι συμβαίνει πραγματικά;
Ενα όργιο φημών που έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα και κορυφώνεται τις τελευταίες ώρες...
για "κούρεμα καταθέσεων" και "κλείσιμο" τραπεζών" κατατρύχει την χώρα και υπονομεύει την-όποια-κοινωνική γαλήνη, ενώ διαλύει ότι έχει απομείνει όρθιο σε επίπεδο οικονομικού κλίματος.

Η άρνηση της κυβέρνησης να πειθαρχήσει στην απαίτηση ΔΝΤ και Γερμανίας για πρόσθετα μέτρα υψους 3,5 δισ. ευρώ έφεραν την ρευστότητα σε οριακό επίπεδο και οι κινήσεις του ΥΠΟΙΚ να "στραγγίξει" τα τελευταία αποθεματικά Ταμείων και κρατικών οργανισμών για να πληρωθούν τρέχουσες υποχρεώσεις προκάλεσαν ένα "κύμα" φημών που σταδιακά μέσα στην περασμένη εβδομάδα με την βοήθεια διαφόρων κύκλων άρχισαν να παίρνουν τις διαστάσεις "τσουνάμι"

Ηδη τις τελευταίες ώρες μέχρι και βουλευτές ή στελέχη αντιπολιτευόμενων κομμάτων, μιλούν για "κούρεμα" καταθέσεων και επικείμενο κλείσιμο τραπεζών την Τετάρτη με παύση διάθεσης ακόμα και των 420 ευρώ εβδομαδιαίως, προκειμένου να υπάρξει επιπλέον ρευστότητα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει τίποτα το λογικό ή λογικοφανές που να δείχνει προς την κατεύθυνση και αυτή η φημολογία δείχνει περισσότερο προς την κατεύθυνση προσπάθειας πίεσης στην κυβέρνηση να υποκύψει στις απαιτήσεις των δανειστών.

Το Eurogroup έχει οριστεί για τις 9 Μαΐου, υπάρχει ισχυρή στήριξη στις ελληνικές θέσεις από την Γαλλία , τον Ζ.Κ.Γιουνκέρ και όχι μόνο και εν πάση περιπτώσει, ακολουθεί και μία σύνοδος Κορυφής.

Και σε τελική ανάλυση ένα "κούρεμα" καταθέσεων τι θα προσέφερε; Οι ιδιωτικές καταθέσεις έχουν "πετάξει" προ πολλού και οι ελάχιστες κρατικές και εταιρικές (όσες από τις τελευταίες δεν δραπέτευσαν τον Ιούνιο του 2015), απλά κινούν τα "βλέφαρα" μιας ημιθανούς οικονομίας. Τι να "κουρέψουν";

Ετσι ή αλλιώς η κυβέρνηση θα "βολευόταν" από μια τέτοια εξέλιξη (κλείσιμο τραπεζών και "κούρεμα" καταθέσεων που θα επέβαλε η ΕΚΤ) αφού θα αποχωρούσε καταγγέλλοντας και θα πήγαινε σε εκλογές με μια "ηρωική" ατζέντα.

Από την άλλη οι ΗΠΑ παρακολουθούν πολύ προσεκτικά την όλη εξέλιξη. Το ίδιο και η Ρωσία.

Αλλά εκτιμούμε ότι αύριο κιόλας θα έπρεπε να υπάρξει μια διάψευση όλων αυτών των φημών που δηλητηριάζουν την χώρα, έστω και με την μορφή διαρροής από το Μαξίμου ή το υπουργείο Οικονομικών. Εκτός και αν τους συμφέρει και τους ίδιους η φημολογία...Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr/ | Tο διαβάσαμε εδώ

- See more at: http://www.newsone.gr/paraxena/969644-tha-kleisoyn-telika-oi-trapezes-giati-den-ta-diapseydei-ayta-e-kybernese-kai-ti-symbainei-pragmatika?ref=yfp#sthash.UIT6mFwX.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου