Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Παπαχριστόπουλος: Η κυβέρνηση έβγαλε στη φόρα το διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου!
Φραστικό ολίσθημα ή ωμή παραδοχή αναρωτιούνται όλοι, μετά την αποκάλυψη βόμβα, στην οποία προχώρησε από τη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος ότι η πρόσφατη διαρροή στο Wikileaks του διαλόγου μεταξύ του Πολ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου, ήταν δια χειρός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Στη σελίδα 116 έχουμε ήδη δεσμευθεί γι’ αυτά που ζητάνε. Την ίδια στιγμή τα 3 σε ένα ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ – ΝΔ έχουνε μια λύσσα απίστευτη. Τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο Τόμσεν - Βαλκουλέσκου...Το παλεύει με νύχια και με δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά», υπογράμμισε ο κ. Παπαχριστόπουλος, κατά την τοποθέτησή τους στις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το ασφαλιστικό & φορολογικό νομοσχέδιο.


Η φράση αυτή του κ. Παπαχριστόπουλου, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την επίσημη και ρητή θέση της κυβέρνησης ότι ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση ή οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας με την επίμαχη διαρροή, η οποία προκάλεσε ρήγμα στην εμπιστοσύνη των Θεσμών.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποκαλύψεις αφορούσαν σε μία κρυφή τηλεδιάσκεψη που είχαν Τόμσεν και Βελκουλέσκου στις 19 Μαρτίου, κατά την οποία το ΔΝΤ φερόταν να σχεδιάζει μία απειλή επικείμενης οικονομικής καταστροφής, ώστε άλλοι «παίχτες» να αναγκαστούν να αποδεχτούν όσα προτείνει το Ταμείο. Σε αυτό το πλαίσιο προγραμμάτιζαν να πουν στη Γερμανία ότι το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, αν το Ταμείο και η Κομισιόν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/313952/papahristopoulos-i-kuvernisi-evgale-sti-fora-to-dialogo-tomsen-velkouleskou/#ixzz47mov2S2N

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου